Googleoptimointi

Google-optimointi

Teemme yrityksille hakukoneoptimointia jossa yritysten kotisivujen google-näkyvyyttä parannetaan niin, että sivut lötyvät sovituilla hakusanoilla hakutulosten ensimmäiseltä sivulta. Koodia ja sisältöä muokkaamalla on mahdollista vaikuttaa hakutuloksissa sijoittumiseen hyvinkin paljon.

Luonnolliset hakutulokset

Edullisinta olisi yrityksen sijoittuminen tärkeimmillä hakusanoillaan kärkeen luonnollisissa hakutuloksissa, koska näiden tulosten klikkauksista ei synny kustannuksia.

Ensimmäiselle sivulle on mahdollista päästä kun google-optimointi tehdään ammattitaitoisesti. Sivun ns. metatag-tiedostot voidaan koodata niin, että ne parantavat sijoitusta halutuilla hakusanoilla. Myös sivuston sisällön koodauksessa on otettava huomioon se, miten google lukee ja analysoi sivustoa koneellisesti. Google-optimointi on myös sitä, että sivuista tehdään sisällöllisesti niin hyvät, että ne tyydyttävät tietyllä hakusanalla sivuille tulevia kävijöitä – hakija löytää sivuilta sen mitä on etsimässä.

Kaikkiin tekemiimme sivustoihin sisältyy ns. perus google-optimointi eli ohjelmoimme metatagit hakusanoja painottaen ja otsikoimme sivujen sisällön oikeaoppisesti.

luonnolliset hakutulokset

Usein, kuten yllä olevassa esimerkissä, hyviin tuloksiin päästään pelkällä sivujen ammattitaitoisella suunnittelulla ja ohjelmoinnilla.

Erittäin kilpailluilla hakusanoilla, jolloin esim. 100 yritystä haluaisi sijoittua etusivulle 5-10 ensimmäisen hakutuloksen joukkoon, vaaditaan jo hyvin laaja ja suuritöinen google-optimointi, jossa hyödynnetään ulkopuolisten sivujen linkityksiä optimoitavalle sivulle. Tällöinkään kaikkien sadan yrityksen on tietysti mahdotonta päästä ensimmäisten kymmenen hakutuloksen joukkoon ainakaan samoilla hakusanoilla.

Huomattava osa yrityksemme toteuttamista sivustoista sijoittuu tärkeimmiksi katsotuilla hakusanoilla Googlen hakutuloksissa ensimmäiselle tai toiselle sivulle – ilman laskutusta ns. hakukoneoptimoinnista.

Google Adwords mainonta

Nopein tapa saada näkyvyyttä Google-hauissa on maksullinen mainos.

mainoslinkki
Hakukonemainonta

Mainoslinkin voi tehdä Googlen hakutuloksiin AdWords palvelulla. Näissä mainoksissa maksetaan ainoastaa mainosten klikkauksista. Mainoksen sijoittuminen sivulla perustuu lähinnä siihen, kuinka paljon on valmis maksamaan klikkauksesta – suuremman hinnan tarjonnut sijoittuu ylemmäksi. Klikkausten hinnat vaihtelevat muutamasta sentistä jopa euroihin/klikkaus. Kulut pysyvät kuitenkin hallinnassa, sillä kampanjalle määritellään päiväkohtainen budjetti jonka täytyttyä mainos poistuu näkyvistä siltä päivältä. Päiväkohtaisten klikkausten määrää, käytettyjä hakusanoja yms. pääsee seuraamaan nettiselaimen kautta omilla salasanoilla. Myös klikkauksista tarjottavaa hintaa ja päiväbudjettia voi kätevästi muuttaa tarpeen mukaan.

Google