Mobiilisivut

Mobiilisivut

Hyvin suuri osa kotisivuilla käynneistä tehdään mobiililaitteiden, kuten älypuhelimien ja tablettien kautta. Maailmanlaajuisesti internetin mobiilikäyttö on jo ohittanut pöytä- ja kannettavat tietokoneet vuonna 2016. Myös Suomessa mobiilikäytön kasvu on ollut todella rajua.

Kotisivujen mobiilikäytön kasvaessa on ensiarvoisen tärkeää, että sivut skaalaantuvat oikein näihin laitteisiin. Fonttikoon tulee olla suhteutettua näytön koon mukaiseksi jolloin lukeminen on helppoa. Samoin sivuilla olevien taulukkoelementtien, kuten vaikkapa hinnastojen, tulee olla luettavissa pystyasennossa olesta puhelimesta. Jos sivustolle on sijoitettu tekstiä ja kuvia vierekkäisille palstoille tulee rakenteen puhelimissa muuttua yhdeksi palstaksi.

Kaikki uudet sivumme ohjelmoidaan mobiililaitteisiin skaalaantuviksi eli sivut ovat ns. responsiiviset.

Mobiilisivuihin saadaan ohjelmoitua myös kätevä ominaisuus, jonka avulla sivulla olevaa puhelinnumeroa painettaessa puhelin soittaa tähän numeroon.

mobiilisivu

Tarvittaessa mobiilisivuista voidaan tehdä myös suppeammat esimerkiksi niin, että puhelimella sivuille mentäessä avautuu yksinkertainen sivu, jossa on yrityksen logo, lyhyt yritysesittely ja tärkeimmät yhteystiedot…..

mobiilisivut